• Kategorie
  • Miód nektarowy MANUKA MGO® 100+ 500 g

139.00
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 48h
Cena dostawy 9.5
Odbiór osobisty przedpłata 0
Odbiór osobisty 0
Poczta Polska 9.5
Paczkomaty InPost 9.5
Kurier DPD 13
Poczta Polska (Pobranie) 17
Kurier DPD pobranie 19

Zamówienie telefoniczne: 608580607

Miód nektarowy MANUKA MGO® 100+  500 g

Certyfikowany.
Miód M
ANUKA MGO® 100+ zawiera methylglyoxal w ilości powyżej 100 mg/kg.  

Profesor Thomas Henle zaleca spożywanie miodu o zawartości minimum 100 mg methylglyoxalu na kg (MGO™ 100+). To właśnie badania naukowe prowadzone przez Profesora Thomasa Henle wykazały, że Miód Manuka MGO jest jak dotąd jedynym produktem żywnościowym na świecie, w którym znaleziono tak znaczne stężenie naturalnie występującego methylglyoxalu - na poziomie od 30 mg/kg do ponad 800 mg/kg. Zwykłe miody zawierają od 1 do 10 mg/kg, przeciętnie 3,1 mg/kg. Przy tym warto pamiętać, że tak wysokie stężenie Methylglyoxalu występuje tylko w niektórych miodach Manuka. Nie w każdym!

Składniki: miód z krzewu Manuka 100%

Właściwości miodu MANUKA MGO® 100+ zostały potwierdzone naukowo i dowiedzione zostało, że:
• wpływa wyjątkowo korzystnie na poprawę i utrzymanie dobrego stanu układu pokarmowego
• dobroczynne działanie dla układu odpornościowego
• pomocny w dbaniu o zdrowy stan skóry
• pozytywnie wpływa też na mechanizmy obronne organizmu znajdujące się w jelitach i zwiększa liczbę pro biotycznych bakterii jelitowych
• pozytywnie wpływa na stan skóry.

Firma Manuka Health przeprowadza badanie każdej partii produkcyjnej miodu, aby potwierdzić zawartość methylglyoxalu. Każda partia miodu może bowiem różnić się zawartością tej substancji.

Miody Manuka wytwarzane przez Manuka Health są w 100% naturalne, nie zawierają jakichkolwiek domieszek i sztucznych dodatków.

Miód Manuka MGO jest produkowany przez pszczoły żywiące się nektarem z kwiatów rośliny o nazwie Manuka (Leptospermum scoparium), która rośnie tylko w Nowej Zelandii. Nektar kwiatów Manuki posiadają substancję zamieniające sie w methylglyoxal. Do przemiany dochodzi zarówno w organizmie pszczoły, podczas transportu nektaru do ula, jak i podczas procesu dojrzewania miodu.

 

Wartość odżywcza

w 100 g

w 15 g*

Wartość energetyczna

1400 kJ / 334 kcal

210 kJ / 50,2 kcal

Tłuszcz

0 g

0 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone

0 g

0 g

Węglowodany

82,1 g

12,3 g

w tym cukry

82,1 g

12,3 g

Błonnik

0 g

0 g

Białko

0,3 g

0,05 g

Sól

0,04 g

0,01 g

Methylglyoxal 

>40 mg

>6 mg

*15 g (3 łyżeczki)= porcja dzienna. W słoiku znajduje się ok. 33 porcji.

Opakowanie 500g przy spożywaniu dziennej porcji trzech łyżeczek dziennie wystarcza na około miesiąc.

Spożywanie Miodu Manuka MGO® 100+
Miód najlepiej spożywać rano na czczo w ilości 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie pół godziny przed posiłkiem.

Ważna informacja:
Nie należy podawać miodu dzieciom poniżej pierwszego roku życia oraz osobom uczulonym na produkty pszczele .

Warunki przechowywania: przechowywać w temperaturze pokojowej.

Masa netto: 500 g
Kraj pochodzenia miodu: Nowa Zelandia
Kraj produkcji: Nowa Zelandia
Weterynaryjny numer identyfikacyjny: 14656022