• Kategorie
  • Miód nektarowy MANUKA MGO® 400+ 250 g

Brak towaru
135.00
Wpisz swój e-mail
Wysyłka w ciągu 48h
Cena dostawy 9.5
Odbiór osobisty przedpłata 0
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 9.5
Poczta Polska 9.5
Kurier DPD 13
Poczta Polska (Pobranie) 17
Kurier DPD pobranie 19

Miód nektarowy MANUKA MGO® 400+ (250 g)

Miód Manuka MGO® 400+ jest najczęściej kupowanym miodem Manuka w Polsce. W miodzie tym występuje bowiem wysokie stężenie methylglyoxalu - w ilości powyżej 400 mg/kg i ma bardzo korzystną relację stężenia methylglyoxalu do ceny.

Żaden inny produkt spożywczy na świecie nie zawiera takiego dużego stężeniamethylglyoxalu. Zwykłe miody zawierają od 1 do 10 mg/kg, przeciętnie 3,1 mg/kg. A to właśnie methylglyoxal jest najcenniejszy w miodzie Manuka, jest źródłem jego szczególnych właściwości. Przy tym należy pamiętać, że w tak istotnym stężeniu występuje tylko w niektórych miodach Manuka.

Składniki: miód z krzewu Manuka 100%

Właściwości miodu MANUKA MGO® 400+ zostały potwierdzone naukowo i dowiedzione zostało, że:
• wpływa wyjątkowo korzystnie na poprawę i utrzymanie dobrego stanu układu pokarmowego
• dobroczynne działanie dla układu odpornościowego
• pomocny w dbaniu o zdrowy stan skóry
• pozytywnie wpływa też na mechanizmy obronne organizmu znajdujące się w jelitach i zwiększa liczbę pro biotycznych bakterii jelitowych
• pozytywnie wpływa na stan skóry.

Firma Manuka Health przeprowadza badanie każdej partii produkcyjnej miodu, aby potwierdzić zawartość methylglyoxalu. Każda partia miodu może bowiem różnić się zawartością tej substancji. Miody Manuka wytwarzane przez Manuka Health są w 100% naturalne, nie zawierają żadnych sztucznych dodatków.

Miód Manuka MGO jest produkowany przez pszczoły żywiące się nektarem z kwiatów rośliny o nazwie Manuka (Leptospermum scoparium), która rośnie tylko w Nowej Zelandii. Nektar kwiatów Manuki posiadają substancję zamieniające się w methylglyoxal. Do przemiany dochodzi zarówno w organizmie pszczoły, podczas transportu nektaru do ula, jak i podczas procesu dojrzewania miodu.

Wartość odżywcza

w 100 g

w 15 g*

Wartość energetyczna

1400 kJ / 334 kcal

210 kJ / 50,2 kcal

Tłuszcz

0 g

0 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone

0 g

0 g

Węglowodany

82,1 g

12,3 g

w tym cukry

82,1 g

12,3 g

Błonnik

0 g

0 g

Białko

0,3 g

0,05 g

Sól

0,04 g

0,01 g

Methylglyoxal 

>40 mg

>6 mg

*15 g (3 łyżeczki)= porcja dzienna. W słoiku znajduje się ok. 17 porcji.


Opakowanie 250g przy spożywaniu dziennej porcji trzech łyżeczek dziennie wystarcza na około dwa tygodnie.

Spożywanie Miodu Manuka MGO® 400+
Miód najlepiej spożywać rano na czczo w ilości 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie pół godziny przed posiłkiem.

Ważna informacja:
Nie należy podawać miodu dzieciom poniżej pierwszego roku życia oraz osobom uczulonym na produkty pszczele .

Warunki przechowywania: przechowywać w temperaturze pokojowej.

Masa netto: 250 g
Kraj pochodzenia miodu: Nowa Zelandia
Kraj produkcji: Nowa Zelandia
Weterynaryjny numer identyfikacyjny: 14656022