• Kategorie
  • OCET JABŁKOWY BIO 250 ml niefiltrowany - BIO FOOD

Ocet jabłkowy stosowany regularnie zwiększa wytrzymałość organizmu oraz stopniowe oczyszczanie z zalegających toksyn.

Certyfikat bio jest
10.50
szt. Do przechowalni
Ilość w opakowaniu 6 szt.
Wysyłka w ciągu 24-48h
Cena przesyłki 10
Odbiór osobisty 0
Odbiór osobisty przedpłata 0
Paczkomaty InPost 10
Kurier DPD 14
Kurier DPD pobranie 19.9

Zamówienie telefoniczne: 608580607

SKŁADNIKI
ocet z jabłek ekologicznych (5%)

OPIS
Ekologiczny, nieklarowany ocet jabłkowy uzyskiwany jest poprzez fermentację octową niskoprocentowego ekologicznego wina jabłkowego (cydru).
Naturalny mętny. Występujący osad tworzą naturalne składniki jabłek ekologicznych.

Ocet jabłkowy jest produktem znanym od setek lat. Doceniano jego właściwości takie jak: zapobieganie kamieniom pęcherza i infekcjom układu moczowego, wzmocnienie sytemu immunologicznego, łagodzenie objawów zapalenia stawów i dny moczanowej, ograniczenie infekcji w obrębie zatok i gardła, obniżenie wysokiego poziomu cholesterolu, ochrona przed zatruciem pokarmowym, pobudzenie metabolizmu, wspomaganie trawienia, leczenie zaparć, zapobieganie zmęczeniu mięśni po ćwiczeniach czy zwalczanie alergii u ludzi i zwierząt.

UWAGA
Przed spożyciem wstrząsnąć.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna:  66,9 kJ / 16 kcal
Tłuszcz: 0 g 
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 0,6 g
w tym cukry: 0,3 g
Białko: 0,4 g
Sól: 0,013 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temp. 4 st. C.