• Kategorie
  • Olej Arganowy (butelka szklana) 60 ml - Efas

Prawdziwy "eliksir młodości" o silnym działaniu przeciwzmarszczkowym. Ożywia, regeneruje i odmładza skórę. Przeznaczony dla cery wrażliwej, dojrzałej, alergicznej, trądzikowej i suchej.

30.00
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 48h
Cena dostawy 9.5
Odbiór osobisty przedpłata 0
Odbiór osobisty 0
Poczta Polska 9.5
Paczkomaty InPost 9.5
Kurier DPD 13
Poczta Polska (Pobranie) 17
Kurier DPD pobranie 19

Zamówienie telefoniczne: 608580607

Olej Arganowy (butelka szklana) EFAS

W 100% naturalny olej arganowy Efas otrzymywany jest ze świeżych orzechów drzewa arganowego, które rośnie wyłącznie w południowo-zachodniej części Maroko. Firma Efas posiada certyfikat Ecocert, który gwarantuje jakość produktu.
Produkcja oleju polega na tłoczeniu na zimno, to znaczy, że jest nierafinowany, dlatego zachowuje wszystkie cenne składniki i przeznaczony jest do celów kosmetycznych.

Wyjątkowa kompozycja oleju sprawia, że ma dużą przyswajalność i wnika w głąb powierzchni skóry.
Olej arganowy cieszy się dużą popularnością jako składnik wielu kosmetyków, szczególnie przeciwstarzeniowych. Nazywany jest eliksirem młodości ze względu na dużą zawartości tokoferoli, nienasyconych kwasów tłuszczowych, witaminy F, ceramidów oraz polifenoli. Posiada działanie regenerujące skórę, nawilżające, odżywcze, wzmacniające włosy i paznokcie, chroni przed słońcem i czynnikami atmosferycznymi, wspomaga leczenie trądziku i łojotoku.

Dodatkowe zalety olejku arganowego:
Chroni naskórek przed wysychaniem, łagodzi objawy alergii, wygładza, działa przeciwzapalnie, rewitalizująco, poprawia elastyczność skóry.
Olej arganowy Efas idealnie nadaję się do olejowania włosów – regeneruje zniszczone i słabe włosy. Wzmacnia paznokcie.
Jest niezastąpiony w walce z pomarańczową skórką oraz bardzo suchą skórą. Znakomicie nadaje się jako olejek do opalania.

Jak działa olej arganowy Efas?
Tokoferole zwalczają wolne rodniki, które są odpowiedzialne za przedwczesne starzenie się skóry, regenerują uszkodzone komórki. Nienasycone kwasy tłuszczowe tworzą hormony odpowiedzialne za odpowiednie funkcjonowanie skóry, tworzą barierę ochronną skóry oraz przyśpieszają regenerację uszkodzonego naskórka. Zawarty w oleju kwas omega-6 wpływa korzystnie na elastyczność i odpowiednie nawilżenie skóry. Zaś polifenole działają antyoksydacyjnie i przeciwrodnikowo. Witamina E to pogromca wolnych rodników, które przyczyniają się do szybszego starzenia i niszczenia się skóry, dodatkowo przyśpiesza gojenie się ran i poprawia elastyczność naskórka. 

Zastosowania olejku arganowego: 
  • Pielęgnacja twarzy, szyi, dekoltu i pod oczy (zamiast kremu na noc)
  • Nawilżanie ciała · Pielęgnacja końcówek włosów (do stosowania zarówno na suche i mokre włosy, bez spłukiwania).
  • Jako maska do włosów – przed umyciem. W suche i nieumyte jeszcze włosy i skórę głowy wmasuj olej, zawiń włosy w foliowy czepek i ociepl ręcznikiem. Należy trzymać na włosach przez ok. pół godziny i następnie umyć włosy szamponem).
  • Odżywka do paznokci. Paznokcie przestają się łamać i są twarde.
  • Skóra dłoni staje się gładka i nawilżona.
  • Lek na trądzik, na pęknięcia skórne, poparzenia, przy ospie wietrznej i egzemie
  • Masaż i kąpiel (wystarczy kilka kropel) – rozluźnia spięte i bolące mięśnie
  • Produkt do opalania (chroni skórę przed działaniem promieni słonecznych) i po opalaniu ( łagodzi podrażnienia i poparzenia skóry)
  • Kuracja antycellulitowa i na rozstępy – dzięki silnym właściwościom nawilżającym, ujędrniającym i napinającym skórę,
  • Pielęgnacja ciała niemowląt - nawilża i natłuszcza, zabezpiecza skórę przed odparzeniami.
Olej arganowy uzyskuje się z owoców drzewa arganowego, które rośnie w południowo-zachodniej części Maroko. Należy wspomnieć ,że ten teren został wpisany na listę rezerwatów UNESCO ze względu na nie zanieczyszczone środowisko. Produkcja oleju to proces długotrwały i pracochłonny ponieważ aby otrzymać 1litr oleju potrzeb 30kg orzechów arganowych i aż 8 godzin pracy. Olej tłoczony na zimno, czyli nierafinoway ma jaśniejszy kolor i jest od droższy od oleju tłoczonego w sposób tradycyjny, ponieważ nie stracił swoich właściwości odżywczych i może stosowany zarówno w kosmetyce jak i w kuchni.

Skład:

100% Argania Spinosa

Uprawa:
Uprawa biologiczna, certyfikowana przez Ecocert ( międzynarodowy certyfikat jakości produktów BIO)