• Kategorie
  • Witamina K2 i D3 FORTE

Witamina K2 + D3: - pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego. - pomaga w prawidłowym wchłanianiu/wykorzystywaniu wapnia i fosforu. - przyczynia się do prawidłowego poziomu wapnia we krwi. - pomaga w utrzymaniu zdrowych zębów. - pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni. - pomaga w utrzymaniu zdrowych kości.

54.90
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 24-48h
Cena przesyłki 10
Odbiór osobisty 0
Odbiór osobisty przedpłata 0
Paczkomaty InPost 10
Kurier DPD 14
Kurier DPD pobranie 19.9

Zamówienie telefoniczne: 608580607

Naturalna Witamina K FORTE MK-7 200 µg z Natto + D3

60 kapsułek 

Suplement diety

 

Naturalne źródło witaminy K w postaci MK-7 w ilości FORTE 200µg w połączeniu z witaminą D o wysokiej ilości 2000 j.m.

 

Składniki

1 kapsułka

%RWS*

Witamina K (VitaMK7®)

200 mcg (µg)

266%

Witamina D (cholekalcyferol)

50 mcg (µg)

1000%

*RWS – dzienna referencyjna wartość spożyciaSkładniki: substancja wypełniająca: celuloza mikrokrystaliczna, witamina K menachinon-7 w postaci opatentowanej formie VitaMk7®, witamina D (cholekalcyferol), żelatyna wołowa, substancja utrzymująca wilgoć: glicerol, woda. 

Zalecana porcja do spożycia w ciągu dnia niezbędna do uzyskania korzystnego działania produktu: 1 kapsułka jeden raz dziennie w trakcie posiłku.
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. 
Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Zaleca się stosowanie zróżnicowanej i zrównoważonej diety i zdrowego trybu życia. 
Przechowywanie: Przechowywać w temperaturze pokojowej. Chronić przed wilgocią. Przechowywać w miejscu niedostępnym dla małych dzieci. Opakowanie: 60 kapsułek.Producent: Medicaline

Witamina D:

- pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego.
- pomaga w prawidłowym wchłanianiu/wykorzystywaniu wapnia i fosforu. 
- przyczynia się do prawidłowego poziomu wapnia we krwi.
- pomaga w utrzymaniu zdrowych zębów.
- pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni.
- pomaga w utrzymaniu zdrowych kości.

Witamin D pochodzi z lanoliny, którą wykorzystuje się do uzyskania 7-Dehydrocholesterolu – organicznej pochodnej cholesterolu.

7-Dehydrocholesterol jest związkiem startowym do produkcji cholekalcyferolu. W wyniku procesów produkcyjnych otrzymywana jest witamina D powstała w analogiczny sposób jak u człowieka – czyli jak przez ekspozycję skóry na słońce.

 

Więcej o witaminie K

Witamina K1 (filochinon) i witamina K2 (menachinon) to dwie najważniejsze formy witaminy K odkryte w pożywieniu. Witaminę K1 można znaleźć w zielonych warzywach liściastych, szpinaku, brokułach, itp. Witamina K przyczynia się do prawidłowego krzepnięcia krwi .

Witamina K2 występuje w wysokim stężeniu w natto - tradycyjnej japońskiej potrawie i jest dużo lepiej wchłaniana przez organizm niż witamina K1. Finalnie witamina K2 nie ma żadnego związku z soją, gdyż w sposób laboratoryjny witamina K2 pozyskiwana jest przy udziale bakterii Bacillus subtilis natto, czyli tych właśnie bakterii znalezionych w potrawie o nazwie natto. 
Na rynku można się spotkać z informacjami, że witamina K2 w suplementach pochodzi z soi – czyli z potrawy japońskiej o nazwie „Natto” - są to informacje nieprawdziwe, wskazujące na brak wiedzy firm sprzedających, a często nawet produkujących witaminę K2.

Witamina K2 dopuszczona do użycia w suplementach diety pochodzi z biofermentacji bakteryjnej. Najczęściej przy użyciu dwóch szczepów bakterii: Bacillus subtilis natto i mniej popularnego i nie przebadanego Bacillus licheniformis (brak publikacji naukowych).

Witamina K jest początkowo transportowana do wątroby, a następnie do kości i ścian naczyń tętniczych, gdzie może gromadzić się ze względu na jej lepszą biodostępność i dłuższy okres półtrwania, dzięki czemu odgrywa ważną rolę w utrzymaniu mocnych kości,

Witamina K w opatentowanej postaci VitaMK7® to naturalne źródło witaminy K pozyskiwanej z natto, bardzo dobrze przyswajalnej, przebadanej oraz o udokumentowanym działaniu zaopiniowanym przez EFSA (Europejską Agencję d.s. Żywności)