• Kategorie
  • AURA HERBALS Floradrop - probiotyk mikrokapsułkowany Lactobacillus Rhamnosus GG - krople 20ml

27.23
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 48 godzin
Cena przesyłki 13
Odbiór osobisty 0
Odbiór osobisty przedpłata 0
Paczkomaty InPost 13
Kurier DPD 19.5
Kurier DPD pobranie 24

Zamówienie telefoniczne: 790557604

OPIS
Mikrokapsułkowane kultury bakterii Lactobacillus Rhamnosus GG w kroplach  40  dziennych porcji
Dlaczego warto wybrać preparat Floradrop Aura Herbals?

Floradrop to suplement diety, który dzięki technologii mikrokapsułkowania może być przyjmowany w porcji 5-krotnie niższej, niż preparaty niepowleczone, wykazując taką samą skuteczność. Oznacza to, że zamiast 10 mld CFU* preparatu niepowlekanego, wystarczy spożyć 2 mld CFU* suplementu diety Floradrop, by uzyskać tę samą skuteczność.

*CFU (Colony Forming Units) - jednostki tworzące kolonię.

SPOSÓB UŻYCIA
Przed użyciem mocno wstrząsnąć. 15 kropli odmierzyć na łyżeczce i spożyć bezpośrednio lub dodać do chłodnego posiłku (na przykład do sałatki). Nie dodawać do bardzo zimnych lub gorących posiłków.

Zalecana porcja do spożycia w ciągu dnia: 15 kropli.

SKŁADNIKI
Olej kukurydziany, mikrokapsułkowane żywe kultury bakterii (Lactobacillus Rhamnosus GG), przeciwutleniacz: alfa-tokoferol.

Składniki aktywne w dziennej porcji (15 kropli):
Lactobacillus Rhamnosus GG ATCC 53103  2x10^9 CFU*

Ilość netto: 20ml (600 kropli).

UWAGA
Nie przekraczaj zalecanej dziennej porcji do spożycia.
Nie stosować u osób uczulonych na jakikolwiek składnik suplementu.
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Pamiętaj, że bardzo ważny i zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia.
Możliwość występowania osadu - świadectwo obecności naturalnych składników, nie stanowi wady produktu.

PRZECHOWYWANIE
Przechowuj w suchym miejscu w temperaturze 15-25°C. Nie zamrażaj.
Suplement diety przechowuj w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.
Produkt zawiera żywe kultury bakterii, które są wrażliwe na ciepło, z tego względu nie należy narażać produktu na działanie ciepła, promieni słonecznych i na gwałtowne zmiany temperatur.