BARTOLINI Makaron orkiszowy pełnoziarnisty gniazda (fettuccine) BIO 250g
Cena: 6.56
Do bezpłatnej dostawy brakuje -,--
Suma 0,00 zł
Cena uwzględnia rabaty
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką cookies. Korzystanie z witryny oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym, możesz zmienić ustawienia z przeglądarce.
Symbol: 11BARMORKPG
Cena: 6.56
OPIS
Makaron z nisko-przetworzonej mąki ekologicznej.
Jego ciemna barwa to efekt użycia mąki pełnoziarnistej wytworzonej z zarodka,
bielma i łuski orkiszu, dzięki której makaron ten jest doskonałym źródłem
błonnika. Długa forma i uniwersalny smak sprawiają, że wyrób ten doskonale
sprawdzi się jako alternatywa dla klasycznych makaronów pszennych w daniach
typu pasta pastasciutta przyrządzanych z sosami czy - po prostu - z samą oliwą
i długo dojrzewającym serem.
SKŁADNIKI
Mąka orkiszowa razowa typ 1850*
*certyfikowany składnik ekologiczny
Wartość odżywcza w 100 g:
• Wartość energetyczna - 668 kj (158
kcal)
• Tłuszcz - 1,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,3 g
•
Węglowodany - 28 g, w tym cukry - 1 g
• Błonnik - 4,4 g
•
Białko - 6,2 g
• Sól - 0,01 g
SPOSÓB UŻYCIA
Przed spożyciem gotować 5-6 minut
(100 g makaronu na 1 litr osolonej wody). Nie hartować.
UWAGA
Może zawierać jaja.
PRZECHOWYWANIE
W suchym i zacienionym
miejscu.