BARTOLINI Makaron ryżowy BIO bezglutenowy świderek 250g
Cena: 10.85
Do bezpłatnej dostawy brakuje -,--
Suma 0,00 zł
Cena uwzględnia rabaty
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką cookies. Korzystanie z witryny oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym, możesz zmienić ustawienia z przeglądarce.
Symbol: 11BARMRYZBS
Cena: 10.85
OPIS
Bezglutenowy makaron wyrabiany wyłącznie z
ekologicznej mąki ryżowej. Stworzony został z myślą o osobach, które ze względów
zdrowotnych lub dietetycznych unikają glutenu w swojej codziennej diecie.
Odpowiedni dla wegan i wegetarian. Doskonała jakość surowców oraz know-how
stosowany przy tłoczeniu i suszeniu makaronowego ciasta sprawiają, iż - mimo
braku glutenu - świderki te doskonale trzymają kształt po ugotowaniu. Mają
neutralny kolor i smak, dzięki czemu doskonale sprawdzą się jako zamiennik
zwykłego makaronu we wszelkiego rodzaju daniach, w tym w szczególności w zupach,
sałatkach czy w towarzystwie sosów.
SKŁADNIKI
Mąka ryżowa bezglutenowa 100% *
*certyfikowany składnik ekologiczny
Wartość odżywcza w 100
g:
• Wartość energetyczna - 1499 kj (353 kcal)
• Tłuszcz - 0,9 g w tym
kwasy tłuszczowe nasycone - 0,3 g
• Węglowodany - 77 g, w tym cukry < 0,5
g
• Błonnik - 1,6 g
• Białko - 8,1 g
• Sól - 0 g
SPOSÓB UŻYCIA
Przed spożyciem gotować 8-10 minut (100 g
makaronu na 1 litr osolonej wody). Nie hartować.
UWAGA
Może zawierać soję.
PRZECHOWYWANIE
W suchym i zacienionym
miejscu.