OPIS
Bogaty w białko makaron
wyrabiany w 100% z bobu. Świetnie smakuje i jest źródłem błonnika, dzięki czemu
stanowi doskonałą alternatywę dlazwykłego makaronu, zarówno w sałatkach, jak i
w zupach, curry, zapiekankach czy w połączeniu z sosami - szczególnie tymi,
które tworzysz z dodatkiem pieczonych lub gotowanych
warzyw.
SKŁADNIKI
Mąka z bobu
100%.
Wartość odzywcza w 100 g:
Wartość energetyczna:
1458 kJ / 344 kcal
Tłuszcz: 1,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3
g
Węglowodany: 63 g
w tym cukry: 0,5 g
Błonnik: 5,3 g
Białko: 18
g
Sól: 0,04 g
SPOSÓB UŻYCIA
Przed spożyciem
gotować we wrzącej wodzie (średni ogień), przez 4 - 6 minut (100 g makaronu na
1 litr osolonej wody). Ugotowany makaron odcedzić i przelać zimną wodą.
UWAGA
W zakładzie produkowane są również wyroby
zawierające GLUTEN i JAJA, które pomimo dołożenia starań mogą wystąpić w
produkcie
PRZECHOWYWANIE
Przechowywać w suchym i
chłodnym miejscu.
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.