BARTOLINI Makaron z płaskurki jasny gniazda (tagliatelle) BIO 250g
Cena: 9.28
Do bezpłatnej dostawy brakuje -,--
Suma 0,00 zł
Cena uwzględnia rabaty
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką cookies. Korzystanie z witryny oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym, możesz zmienić ustawienia z przeglądarce.
Symbol: Z11BARMPLAJG
Cena: 9.28
OPIS
Makaron z nisko-przetworzonej mąki ekologicznej
uzyskanej z połączenia orkiszu - pradawnej odmiany pszenicy charakteryzującej
się lepiej przyswajalnym glutenem - oraz świeżo wybijanych jaj z polskich ferm.
Bogactwo smaku i wartości odżywczych sprawia, że stanowi znakomitą alternatywę
dla klasycznych makaronów z pszenicy zwyczajnej. Uniwersalny kształt delikatnej
krajanki doskonale sprawdzi się w ulubionej zupie - pomidorowej, grzybowej,
mlecznej czy w rosole.
SKŁADNIKI
Mąka z pszenicy orkisz (typ 500), jaja świeże
(13%).
* surowce rolnictwa ekologicznego.
Wartość odżywcza w 100 g:
• Wartość energetyczna - 1581 kj (373
kcal)
• Tłuszcz - 2,7 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,8 g
•
Węglowodany - 71 g, w tym cukry - 1,8 g
• Błonnik - 2,1 g
• Białko - 15
g
• Sól - 0,05 g
SPOSÓB UŻYCIA
Przed spożyciem gotować 4-5 minut
(100 g makaronu na 1 litr osolonej wody). Nie hartować.
PRZECHOWYWANIE
Przechowywać w suchym, i zacienionym
miejscu.