Budyń o smaku jagodowym bezglutenowy bez dodatku cukru 40g CELIKO
Cena: 1.26
Do bezpłatnej dostawy brakuje -,--
Suma 0,00 zł
Cena uwzględnia rabaty
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką cookies. Korzystanie z witryny oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym, możesz zmienić ustawienia z przeglądarce.
Symbol: 11CELBUDJA
Cena: 1.26
OPIS
Smaczny budyń jagodowy bez cukru. Charakteryzuje się
wyjątkową, puszystą i kremową konsystencją. Produkt odpowiedni dla WEGAN -
możesz przygotować również na napoju roślinnym. Świetnie nadaje się do
wypieków.
SKŁADNIKI
Skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, sok
z buraka czerwonego w proszku, zagęszczony sok jagodowy w proszku 0,6 %
(maltodekstryna, sok jagodowy), aromat.
Wartość odżywcza w 100 g:
• Wartość energetyczna - 1458kj
(348kcal)
• Tłuszcz - 0,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
•
Węglowodany - 86,6 g, w tym cukry - 1,2 g
• Białko - 0,3 g
• Sól - 0,04
g
SPOSÓB UŻYCIA
Z 0,5 l zimnego MLEKA odlać 1/2 szklanki,
wsypać zawartość opakowania i dobrze rozmieszać. Do reszty MLEKA dodać dwie
łyżki cukru (ok. 40 g) i zagotować. Do gotującego się MLEKA wlać rozprowadzony w
MLEKU proszek, ciągle mieszając gotować jeszcze przez chwilę. Do uprzednio
wypłukanych zimną wodą salaterek wlać gotowy budyń i pozostawić do
stężenia.
Do przyrządzenia budyniu można również użyć napoju roślinnego
wegańskiego (kokosowego, ryżowego).
PRZECHOWYWANIE
Przechowywać w suchym i chłodnym
miejscu.