Ciasto Brownie bezglutenowe 300g CELIKO
Cena: 7.04
Do bezpłatnej dostawy brakuje -,--
Suma 0,00 zł
Cena uwzględnia rabaty
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką cookies. Korzystanie z witryny oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym, możesz zmienić ustawienia z przeglądarce.
Symbol: 11CELCIABR
Cena: 7.04
OPIS
Koncentrat ciasta bezglutenowego w proszku Brownie.
Produkt odpowiedni dla wegan i wegetarian.
SKŁADNIKI
Cukier, mąka ryżowa, skrobia kukurydziana,
skrobia ziemniaczana, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu (10-12 %)- 8 %,
czekolada (miazga kakaowa, cukier, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu,
emulgator: lecytyny (z SOI))- 4 %, błonnik kakaowy, aromat, sól.
Wartość odżywcza w 100 g:
• Wartość energetyczna - 1547kj
(365kcal)
• Tłuszcz - 1,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,9 g
•
Węglowodany - 81 g, w tym cukry - 52 g
• Błonnik - 6 g
• Białko - 3,9
g
• Sól - 0,48 g
SPOSÓB UŻYCIA
- 300 g koncentratu BROWNIE
- 100 ml
oleju
- 35 ml wody
- 1 jajo
Wykonanie:
- Koncentrat ciasta wsypać do
miski.
- Następnie wbić jajo, wlać wodę i olej.
- Miksować tylko do
połączenia składników.
- Piec 30 minut w 180 - 190 stopni Celsjusza w blaszce
o średnicy 20 cm.
UWAGA
Ciasto wegańskie przygotujesz również stosując inne
niż siemię lniane zamienniki jajka. Pamiętaj wtedy, aby użyć odpowiedniej ilości
wody. Może zawierać mleko i produkty pochodne.
PRZECHOWYWANIE
Przechowywać w suchym i chłodnym
miejscu.