Ciasto biszkoptowe mieszanka bezglutenowa 200g CELIKO

Cena: 4.04

szt.
Zamówienie telefoniczne: 790557604

Dostępność i dostawa

Wysyłka w ciągu: 48 godzin
Cena przesyłki:
13
  • Odbiór osobisty 0
  • Odbiór osobisty przedpłata 0
  • Paczkomaty InPost 13
  • Kurier DPD 19.5
  • Kurier DPD pobranie 24

Więcej o produkcie

Cechy:
bez glutenu
EAN:
5900038001046

OPIS
Koncentrat ciasta biszkoptowego w proszku do przygotowania biszkoptu, muffinek i babeczek. Produkt odpowiedni dla wegan i wegetarian.

SKŁADNIKI
Skrobia ziemniaczana, skrobia kukurydziana, cukier.

Wartość odżywcza w 100 g:
• Wartość energetyczna - 1526kj (365kcal)
• Tłuszcz - 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
• Węglowodany - 89 g, w tym cukry - 32 g
• Białko - 0 g
• Sól - 0,01 g

SPOSÓB UŻYCIA
Biszkopt:
- 1 opakowanie koncentratu ciasta biszkoptowego
- 50 g cukru (1/4 szklanki)
- 3 jaja
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia Celiko
Wykonanie:
- Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić z cukrem. Następnie kolejno dodawać po jednym żółtku stale ubijając.
- W miseczce wymieszać koncentrat z proszkiem do pieczenia, a następnie gotową mieszankę przesiać do naczynia z ubitą masą jajeczną. Delikatnie wymieszać na jednolitą masę.
- Ciasto przełożyć do formy wyłożonej pergaminem lub natłuszczonej blachy posypanej bezglutenową bułką tartą.
- Piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez ok 30 min. Po wyjęciu z piekarnika poczekać, aż przestygnie. Następnie do biszkoptu dodać ulubione dodatki.

UWAGA
Może zawierać soję, mleko i ich produkty pochodne.

PRZECHOWYWANIE
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. 

Parametry:
Cechy:
bez glutenu
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Zadaj pytanie