Ciasto biszkoptowe mieszanka bezglutenowa 200g CELIKO
Cena: 4.04
Do bezpłatnej dostawy brakuje -,--
Suma 0,00 zł
Cena uwzględnia rabaty
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką cookies. Korzystanie z witryny oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym, możesz zmienić ustawienia z przeglądarce.
Symbol: 11CELCIABI
Cena: 4.04
OPIS
Koncentrat ciasta biszkoptowego w proszku do
przygotowania biszkoptu, muffinek i babeczek. Produkt odpowiedni dla wegan i
wegetarian.
SKŁADNIKI
Skrobia ziemniaczana, skrobia kukurydziana,
cukier.
Wartość odżywcza w 100 g:
• Wartość energetyczna - 1526kj
(365kcal)
• Tłuszcz - 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
•
Węglowodany - 89 g, w tym cukry - 32 g
• Białko - 0 g
• Sól - 0,01 g
SPOSÓB UŻYCIA
Biszkopt:
- 1 opakowanie koncentratu
ciasta biszkoptowego
- 50 g cukru (1/4 szklanki)
- 3 jaja
- 1 łyżeczka
proszku do pieczenia Celiko
Wykonanie:
- Oddzielić żółtka od białek.
Białka ubić z cukrem. Następnie kolejno dodawać po jednym żółtku stale
ubijając.
- W miseczce wymieszać koncentrat z proszkiem do pieczenia, a
następnie gotową mieszankę przesiać do naczynia z ubitą masą jajeczną.
Delikatnie wymieszać na jednolitą masę.
- Ciasto przełożyć do formy wyłożonej
pergaminem lub natłuszczonej blachy posypanej bezglutenową bułką tartą.
-
Piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez ok 30 min. Po
wyjęciu z piekarnika poczekać, aż przestygnie. Następnie do biszkoptu dodać
ulubione dodatki.
UWAGA
Może zawierać soję, mleko i ich produkty pochodne.
PRZECHOWYWANIE
Przechowywać w suchym i chłodnym
miejscu.