Ciasto kruche mieszanka bezglutenowa 200g CELIKO

Cena: 4.25

szt.
Zamówienie telefoniczne: 790557604

Dostępność i dostawa

Wysyłka w ciągu: 48 godzin
Cena przesyłki:
13
  • Odbiór osobisty 0
  • Odbiór osobisty przedpłata 0
  • Paczkomaty InPost 13
  • Kurier DPD 19.5
  • Kurier DPD pobranie 24

Więcej o produkcie

Cechy:
bez glutenu
EAN:
5900038001039

OPIS
Koncentrat ciasta kruchego w proszku do przygotowania ciasta kruchego, herbatników i ciasteczek. Produkt odpowiedni dla wegan i wegetarian.

SKŁADNIKI
Skrobia ziemniaczana, cukier, mąka ryżowa, regulator kwasowości: difosforany, substancja spulchniająca: węglany sodu, sól.

Wartość odżywcza w 100 g:
• Wartość energetyczna - 1515kj (362kcal)
• Tłuszcz - 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
• Węglowodany - 87 g, w tym cukry - 26 g
• Białko - 1,7 g
• Sól - 0,7 g

SPOSÓB UŻYCIA
Ciasteczka:
• 1 opakowanie koncentratu ciasta kruchego
• 2 żółtka
• 40 g schłodzonego MASŁA (1/5 kostki)
• bezglutenowe czekoladowe kropelki lub płatki lub starta gorzka czekolada
Wykonanie:
• Koncentrat ciasta kruchego wysypać na stolnicę. Dodać posiekane MASŁO, żółtka i wodę w takiej ilości, aby wszystkie składniki połączyły się w "kulkę".
• Szybko zagnieść ciasto. Jeśli ciasto będzie bardzo miękkie, to należy je włożyć do lodówki na 30 min.
• Ciasto wyjąć z lodówki i uformować wałeczek o grubości ok. 1 cm
• Plastry ułożyć na blasze posmarowanej tłuszczem i lekko przycisnąć palcami (rozpłaszczyć)
• Na wierzch rozłożyć kropelki czekoladowe.
• Ciasteczka piec w temperaturze 180 stopni Celsjusza ok. 15 minut.

Ciasto kruche z owocami:
• 1 opakowanie koncentratu ciasta kruchego
• 60 g masła
• 1 jajo
• 1/2 opakowania cukru wanilinowego Celiko
• 2 łyżki MLEKA lub wody, owoce (wg uznania np. jabłka, śliwki, rabarbar), szczypta soli.
Wykonanie:
• Zagnieść ciasto z koncentratu ciasta, MASŁA, żółtka i MLEKA (ilość dodanego MLEKA zależy od wielkości JAJA, dlatego należy je dodawać małymi porcjami)
• 3/4 gotowego ciasta wyłożyć na natłuszczoną blachę
• Położyć cząstki owocówi posypać cukrem wanilinowym.
• Białko ubić ze szczyptą soli i 1 łyżką cukru na sztywną pianę. Ubitą pianę wyłożyć na owoce.
• Pozostałą część ciasta poskubać i posypać na wierzch ciasta.
• Piec w temperaturze 200 stopni Celsjusza przez ok. 30 minut.

UWAGA
Może zawierać SOJĘ, MLEKO i ich produkty pochodne.

PRZECHOWYWANIE
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. 

Parametry:
Cechy:
bez glutenu
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Zadaj pytanie