Ciasto kruche mieszanka bezglutenowa 200g CELIKO
Cena: 4.25
Do bezpłatnej dostawy brakuje -,--
Suma 0,00 zł
Cena uwzględnia rabaty
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką cookies. Korzystanie z witryny oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym, możesz zmienić ustawienia z przeglądarce.
Symbol: 11CELCIAKR
Cena: 4.25
OPIS
Koncentrat ciasta kruchego w proszku do
przygotowania ciasta kruchego, herbatników i ciasteczek. Produkt odpowiedni dla
wegan i wegetarian.
SKŁADNIKI
Skrobia ziemniaczana, cukier, mąka ryżowa,
regulator kwasowości: difosforany, substancja spulchniająca: węglany sodu, sól.
Wartość odżywcza w 100 g:
• Wartość energetyczna - 1515kj
(362kcal)
• Tłuszcz - 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
•
Węglowodany - 87 g, w tym cukry - 26 g
• Białko - 1,7 g
• Sól - 0,7 g
SPOSÓB UŻYCIA
Ciasteczka:
• 1 opakowanie koncentratu
ciasta kruchego
• 2 żółtka
• 40 g schłodzonego MASŁA (1/5 kostki)
•
bezglutenowe czekoladowe kropelki lub płatki lub starta gorzka
czekolada
Wykonanie:
• Koncentrat ciasta kruchego wysypać na stolnicę.
Dodać posiekane MASŁO, żółtka i wodę w takiej ilości, aby wszystkie składniki
połączyły się w "kulkę".
• Szybko zagnieść ciasto. Jeśli ciasto będzie bardzo
miękkie, to należy je włożyć do lodówki na 30 min.
• Ciasto wyjąć z lodówki i
uformować wałeczek o grubości ok. 1 cm
• Plastry ułożyć na blasze
posmarowanej tłuszczem i lekko przycisnąć palcami (rozpłaszczyć)
• Na wierzch
rozłożyć kropelki czekoladowe.
• Ciasteczka piec w temperaturze 180 stopni
Celsjusza ok. 15 minut.
Ciasto kruche z owocami:
• 1 opakowanie koncentratu ciasta kruchego
•
60 g masła
• 1 jajo
• 1/2 opakowania cukru wanilinowego Celiko
• 2
łyżki MLEKA lub wody, owoce (wg uznania np. jabłka, śliwki, rabarbar), szczypta
soli.
Wykonanie:
• Zagnieść ciasto z koncentratu ciasta, MASŁA, żółtka i
MLEKA (ilość dodanego MLEKA zależy od wielkości JAJA, dlatego należy je dodawać
małymi porcjami)
• 3/4 gotowego ciasta wyłożyć na natłuszczoną blachę
•
Położyć cząstki owocówi posypać cukrem wanilinowym.
• Białko ubić ze szczyptą
soli i 1 łyżką cukru na sztywną pianę. Ubitą pianę wyłożyć na owoce.
•
Pozostałą część ciasta poskubać i posypać na wierzch ciasta.
• Piec w
temperaturze 200 stopni Celsjusza przez ok. 30 minut.
UWAGA
Może zawierać SOJĘ, MLEKO i ich produkty pochodne.
PRZECHOWYWANIE
Przechowywać w suchym i chłodnym
miejscu.