Cukier wanilinowy bezglutenowy 32g CELIKO

Cena: 1.09

szt.
Zamówienie telefoniczne: 790557604

Dostępność i dostawa

Wysyłka w ciągu: 48 godzin
Cena przesyłki:
13
  • Odbiór osobisty 0
  • Odbiór osobisty przedpłata 0
  • Paczkomaty InPost 13
  • Kurier DPD 19.5
  • Kurier DPD pobranie 24

Więcej o produkcie

Cechy:
bez glutenu
EAN:
5900038002401

OPIS
Idealnie nadaje się do przygotowywania domowych ciast i wypieków, a także jako składnik deserów różnego typu.

SKŁADNIKI
Cukier, aromat: etylowanilina.

SPOSÓB UŻYCIA
Przepis na ciasto drożdżowe

Składniki:
• 1 koncentrat ciasta drożdżowego w proszku Celiko 200 g
• 2 jaja
• 150 ml mleka
• 30 g roztopionego MASŁA lub oleju
• 1 - 2 łyżeczki cukru wanilinowego

Sposób przyrządzenia:
1. Do miski przesiej koncentrat mąki, wbij JAJA i wlej ciepłe MLEKO o temperaturze max. 30 stopni Celsjusza. Wyrabiaj mikserem ok. 3 minut lub ręcznie, aż masa będzie gładka, jednolita i błyszcząca.
2. Wlej tłuszcz i wyrabiaj jeszcze ok. 2 minut. Ciasto przełóż do foremki (średnica ok. 20 cm) nasmarowanej tłuszczem lub wyłożonej pergaminem i pozostaw do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na ok. 30 minut.
3. Ciasto włóż do nagrzanego piekarnika, piecz w temperaturze 180 stopni Celsjusza, około 30 minut.
4. Gotowe ciasto można dodatkowo posypać cukrem pudrem lub polukrować.

PRZECHOWYWANIE
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. 

Parametry:
Cechy:
bez glutenu
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Zadaj pytanie