Cukier wanilinowy bezglutenowy 32g CELIKO
Cena: 1.09
Do bezpłatnej dostawy brakuje -,--
Suma 0,00 zł
Cena uwzględnia rabaty
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką cookies. Korzystanie z witryny oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym, możesz zmienić ustawienia z przeglądarce.
Symbol: 11CELCUKWA
Cena: 1.09
OPIS
Idealnie nadaje się do przygotowywania domowych
ciast i wypieków, a także jako składnik deserów różnego typu.
SKŁADNIKI
Cukier, aromat: etylowanilina.
SPOSÓB UŻYCIA
Przepis na ciasto drożdżowe
Składniki:
• 1 koncentrat ciasta drożdżowego w proszku Celiko 200 g
• 2
jaja
• 150 ml mleka
• 30 g roztopionego MASŁA lub oleju
• 1 - 2
łyżeczki cukru wanilinowego
Sposób przyrządzenia:
1. Do miski przesiej koncentrat mąki, wbij JAJA i
wlej ciepłe MLEKO o temperaturze max. 30 stopni Celsjusza. Wyrabiaj mikserem
ok. 3 minut lub ręcznie, aż masa będzie gładka, jednolita i błyszcząca.
2.
Wlej tłuszcz i wyrabiaj jeszcze ok. 2 minut. Ciasto przełóż do foremki
(średnica ok. 20 cm) nasmarowanej tłuszczem lub wyłożonej pergaminem i pozostaw
do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na ok. 30 minut.
3. Ciasto włóż do
nagrzanego piekarnika, piecz w temperaturze 180 stopni Celsjusza, około 30
minut.
4. Gotowe ciasto można dodatkowo posypać cukrem pudrem lub
polukrować.
PRZECHOWYWANIE
Przechowywać w suchym i chłodnym
miejscu.