Galaretka o smaku owoców leśnych przezroczysta bez cukru bezglutenowa 14g CELIKO
Cena: 2.45
Do bezpłatnej dostawy brakuje -,--
Suma 0,00 zł
Cena uwzględnia rabaty
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką cookies. Korzystanie z witryny oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym, możesz zmienić ustawienia z przeglądarce.
Symbol: 11CELGALOWL
Cena: 2.45
OPIS
Galaretka bez cukru Celiko jest przeznaczona dla
osób stosujących dietę niskocukrową, dbających o linię i używających słodzików
zamiast cukru. Stosując ją samodzielnie możesz kształtować smak i kaloryczność
swojego deseru. Opakowanie wystarcza na przygotowanie 4 porcji galaretki po ok.
130 g.
SKŁADNIKI
Żelatyna wieprzowa, regulator kwasowości: kwas
cytrynowy; aromat, proszek z owoców leśnych 1% (zagęszczone soki z owoców
leśnych, maltodekstryna).
Wartość odżywcza w 100 g:
• Wartość energetyczna - 1433kj
(307kcal)
• Tłuszcz - 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
•
Węglowodany - 4,8 g, w tym cukry - 0,5 g
• Białko - 72 g
• Sól - 0,24
g
SPOSÓB UŻYCIA
1. Zawartość opakowania wsypać do 1/2 l
przegotowanej, gorącej wody (nie gotować).
2. Dokładnie wymieszać, aż do
rozpuszczenia i wystudzić. Według uznania można dodać do galaretki słodzik lub
cukier (około 3-4 łyżki).
3. Wlać do naczynia i wstawić do lodówki, aby
galaretka stężała. W czasie upałów należy użyć mniej wody, ok. 400 ml.
Przepis na galaretkę jogurtową:
Składniki: opakowanie galaretki, 200 g
jogurtu naturalnego typu islandzkiego, 300 ml wody, 2 łyżki cukru trzcinowego
lub słodzik.
Przygotowanie: galaretkę zmieszać z cukrem i wsypać do 300
ml przegotowanej, gorącej wody (nie gotować!).
Dokładnie rozpuścić.
Następnie do lekko przestudzonej galaretki dodać JOGURT i zmiksować.
Rozlać
do salaterek i wstawić do lodówki do stężenia.
Przed podaniem udekorować
owocami.
UWAGA
Pamiętaj, że świeże owoce kiwi i ananasa spowodują,
że galaretka nie stężeje.
PRZECHOWYWANIE
Przechowywać w suchym i chłodnym
miejscu.