Muffiny czekoladowe z kremem budyniowym mieszanka bezglutenowa 310g CELIKO

Cena: 11.45

szt.
Zamówienie telefoniczne: 790557604

Dostępność i dostawa

Wysyłka w ciągu: 48 godzin
Cena przesyłki:
13
  • Odbiór osobisty 0
  • Odbiór osobisty przedpłata 0
  • Paczkomaty InPost 13
  • Kurier DPD 19.5
  • Kurier DPD pobranie 24

Więcej o produkcie

Cechy:
bez glutenu
EAN:
5900038001107

OPIS
Mieszanka Na Muffiny Czekoladowe z Kremem Budyniowym Bezglutenowa.

SKŁADNIKI
Składniki muffinów: Cukier, mąka ryżowa, skrobia ziemniaczana, skrobia kukurydziana, czekolada w proszku 15,5 % (cukier, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu min. 32 %), błonnik kakaowy, difosforany: regulator kwasowości, węglany sodu: substancja spulchniająca, aromat, sól.

Składniki kremu budyniowego: cukier, skrobia ziemniaczana modyfikowana, mleko pełne w proszku, maślanka w proszku, glukoza, sól, barwniki: karoteny, aromat.

Wartość odżywcza w 100 g:
• Wartość energetyczna - 1406 kj (336 kcal)
• Tłuszcz - 17,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,4 g
• Węglowodany - 40,1 g, w tym cukry - 20,2 g
• Błonnik - 1,2 g
• Białko - 3,7 g
• Sól - 0,61 g

SPOSÓB UŻYCIA
Składniki na ciasto: 1 opakowanie koncentratu ciasta 280 g, 2 jaja, 100 ml oleju, 40 ml wody

Składniki na krem budyniowy:  30 g koncentratu kremu budyniowego, 100 ml wody

Wykonanie kremu:  Koncentrat kremu wsypać do wysokiego naczynia i wlać wodę. Ubijać mikserem ok. 3 min., aż konsystencja będzie gęsta. Odstawić na 2-3 min.

Wykonanie muffinów: Zawartość torebki z koncentratem ciasta wsypać do naczynia, dodać jaja, wodę, wszystko razem wymieszać. Na koniec dodaj olej. Całość wyrabiaj mikserem ok. 3 min.

Następnie 3/4 masy równomiernie rozłożyć łyżką do 12 foremek. Rozłożyć krem i przykryć pozostałą masą. Wstawić ciasto do nagrzanego do temp. 180ºC piekarnika i piec przez 15 min. Wyjąć i ostudzić na kratce.

UWAGA
Produkt może zawierać soję i jej pochodne.

PRZECHOWYWANIE
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. 

Parametry:
Cechy:
bez glutenu
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Zadaj pytanie