Muffiny czekoladowe z kremem budyniowym mieszanka bezglutenowa 310g CELIKO
Cena: 11.45
Do bezpłatnej dostawy brakuje -,--
Suma 0,00 zł
Cena uwzględnia rabaty
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką cookies. Korzystanie z witryny oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym, możesz zmienić ustawienia z przeglądarce.
Symbol: 11CELMUFCZ
Cena: 11.45
OPIS
Mieszanka Na Muffiny Czekoladowe z Kremem Budyniowym
Bezglutenowa.
SKŁADNIKI
Składniki muffinów: Cukier, mąka ryżowa,
skrobia ziemniaczana, skrobia kukurydziana, czekolada w proszku 15,5 % (cukier,
kakao o obniżonej zawartości tłuszczu min. 32 %), błonnik kakaowy, difosforany:
regulator kwasowości, węglany sodu: substancja spulchniająca, aromat,
sól.
Składniki kremu budyniowego: cukier, skrobia ziemniaczana
modyfikowana, mleko pełne w proszku, maślanka w proszku, glukoza, sól, barwniki:
karoteny, aromat.
Wartość odżywcza w 100 g:
• Wartość energetyczna - 1406 kj (336
kcal)
• Tłuszcz - 17,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,4 g
•
Węglowodany - 40,1 g, w tym cukry - 20,2 g
• Błonnik - 1,2 g
• Białko -
3,7 g
• Sól - 0,61 g
SPOSÓB UŻYCIA
Składniki na ciasto: 1 opakowanie
koncentratu ciasta 280 g, 2 jaja, 100 ml oleju, 40 ml wody
Składniki na
krem budyniowy: 30 g koncentratu kremu budyniowego, 100 ml wody
Wykonanie kremu: Koncentrat kremu wsypać do wysokiego naczynia i wlać
wodę. Ubijać mikserem ok. 3 min., aż konsystencja będzie gęsta. Odstawić na 2-3
min.
Wykonanie muffinów: Zawartość torebki z koncentratem ciasta wsypać
do naczynia, dodać jaja, wodę, wszystko razem wymieszać. Na koniec dodaj olej.
Całość wyrabiaj mikserem ok. 3 min.
Następnie 3/4 masy równomiernie rozłożyć łyżką do 12 foremek. Rozłożyć krem i przykryć pozostałą masą. Wstawić ciasto do nagrzanego do temp. 180ºC piekarnika i piec przez 15 min. Wyjąć i ostudzić na kratce.
UWAGA
Produkt może zawierać soję i jej pochodne.
PRZECHOWYWANIE
Przechowywać w suchym i chłodnym
miejscu.