• Kategorie
  • PIĘĆ PRZEMIAN Mieszanka do wypieku bułek ciemnych bezglutenowych 400g

Cechy bez cukru, bez glutenu
14.35
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 48 godzin
Cena przesyłki 13
Odbiór osobisty 0
Odbiór osobisty przedpłata 0
Paczkomaty InPost 13
Kurier DPD 19.5
Kurier DPD pobranie 24

Zamówienie telefoniczne: 790557604

OPIS
Bezglutenowa mieszanka do wypieku 9 bułek ciemnych.

Produkt bezglutenowy. Produkt może zawierać alergeny: orzechy.

SKŁADNIKI
mąka owsiana bezglutenowa, mąka ryżowa, mąka lniana, łuska babki jajowatej, inulina, maranta trzcinowa, tapioka, sól, drożdże.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Zawartość torebki wsyp do miski.
2. Dokładnie mieszając, dolej 500 ml przegotowanej, ciepłej (max.40°C) wody.
3. Ciasto przykryj szmatką i wstaw do ciepłego piekarnika (30-40°C) na ok. 50 min. do wyrośniecia.
4. Po tym czasie formuj bułeczki, wyrabiając ciast w dłoniach.
5. Bułki układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub posypanej mąką bezglutenową.
6. Wsadź do piekarnika.
7. Nastaw 210°C i piecz przez 45 min.
8. Po upieczeniu uchyl dzwiczki i pozól bułkom przestygnąć.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
wartość energetyczna: 1543 kJ/368 kcal
Tłuszcz: 6,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g
Węglowodany: 60 g
w tym cukry: 1,9 g
Białko: 9,9 g
Błonnik: 18,0 g
Sól: 2,3 g

PRZECHOWYWANIE
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.