Proszek do pieczenia bezglutenowy 30g CELIKO
Cena: 2.14
Do bezpłatnej dostawy brakuje -,--
Suma 0,00 zł
Cena uwzględnia rabaty
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką cookies. Korzystanie z witryny oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym, możesz zmienić ustawienia z przeglądarce.
Symbol: 11CELPROPI
Cena: 2.14
OPIS
Idealnie nadaje się do przygotowywania domowych
ciast i wypieków. Opakowanie na 1 kg mąki.
SKŁADNIKI
Regulator kwasowości: difosforany, substancja
spulchniająca: węglany sodu, skrobia ziemniaczana, skrobia kukurydziana.
SPOSÓB UŻYCIA
Przepis na babkę
piaskową
Składniki:
- 150 g skrobi ziemniaczanej
- 100 g cukru
- 125
g margaryny
- 2 jaja
- 1 cukier wanilinowy Celiko
- 1 łyżeczka proszku
do pieczenia Celiko
Sposób przyrządzenia:
1. Margarynę rozpuścić i ostudzić do temperatury
pokojowej.
2. JAJA z cukrem i cukrem wanilinowym ubić w mikserze na puszystą
masę, dodać rozpuszczoną margarynę ciągle miksując.
3. Dodać stopniowo
skrobię wymieszaną z proszkiem do pieczenia, miksować do uzyskania gładkiej
masy.
4. Piec około 1 godziny w temperaturze 170 - 180 stopni Celsjusza.
Smacznego!
PRZECHOWYWANIE
Przechowywać w suchym i chłodnym
miejscu.