• Kategorie
  • SILVER Matcha w proszku BIO 80g MyVita

Cechy bio
44.32
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 24-48h
Cena przesyłki 13
Odbiór osobisty 0
Odbiór osobisty przedpłata 0
Paczkomaty InPost 13
Kurier DPD 19.5
Kurier DPD pobranie 24

Zamówienie telefoniczne: 790557604

OPIS
MyVita SILVER Matcha BIO wyłącznie z wysokogatunkowych sproszkowanych młodych liści
Produkt ekologiczny certyfikowany: PL-EKO-07-14907
BEZ SZTUCZNYCH DODATKÓW I WYPEŁNIACZY
Produkt może być stosowany przez wegetarian i wegan.

Powszechnie uważa się, że matcha jest najzdrowszą spośród wszystkich herbat, a jej picie przynosi wiele korzyści dla organizmu:
• wpływa korzystnie na utrzymanie prawidłowej masy ciała
• dzięki właściwościom antyoksydacyjnym niweluje działanie wolnych rodników
• wspomaga prawidłową pracę układu krwionośnego
• pobudza dzięki zawartości naturalnej kofeiny
• wykazuje potencjał przeciwzapalny i antybakteryjny
 
Preparat zawiera zieloną herbatę matchę (bez sztucznych dodatków i wypełniaczy) pochodzącą z kontrolowanych i certyfikowanych upraw ekologicznych. Certyfikat ekologiczny gwarantuje, że na żadnym etapie produkcji nie były używane sztuczne nawozy i środki ochrony roślin. Surowiec jest wytwarzany wyłącznie z młodych liści.
Matcha to bardzo drobno sproszkowane liście zielonej herbaty, która w tradycji japońskiej pojawiła się blisko 1000 lat temu, jako ważny element ceremonii herbacianej. Specjalny proces wytwarzania w zacienionych miejscach powoduje, że w dojrzewających liściach wytwarzają się znaczne ilości składników odżywczych, na czele z przeciwutleniaczami i aminokwasami. Matcha jest spożywana w całości, natomiast w przypadku parzonej liściastej zielonej herbaty spożywa się tylko napar. Z tego powodu matcha jest blisko 100 razy bogatsza w dobroczynne składniki niż tradycyjna liściasta parzona zielona herbata.
Matcha zawiera naturalną kofeinę, dzięki czemu ma działanie pobudzające podobne do kawy. Kofeina pochodząca z matchy stopniowo uwalnia się w organizmie dodając energii i nie powoduje późniejszych gwałtownych spadków, jak to ma miejsce przy spożyciu kawy.

SKŁADNIKI
sproszkowane liście zielonej herbaty (Camellia sinensis) - Matcha BIO.

SPOSÓB UŻYCIA
płaską łyżeczkę zalać 100 ml wody o temperaturze około 80°C, a następnie mieszać do momentu uzyskania jednolitej konsystencji. Matcha doskonale sprawdza się jako dodatek do potraw, ciast i innych deserów oraz do koktajli.

PRZECHOWYWANIE
przechowywać w temperaturze pokojowej, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.