• Kategorie
  • AMYLON Budyń czekoladowy bezglutenowy BIO 40g

Cechy bez glutenu, bio
3.70
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 24-48h
Cena przesyłki 13
Odbiór osobisty 0
Odbiór osobisty przedpłata 0
Paczkomaty InPost 13
Kurier DPD 19.5
Kurier DPD pobranie 24

Zamówienie telefoniczne: 790557604

SKŁADNIKI
skrobia kukurydziana*, kakao w proszku o obniżonej zawartosci tłuszczu* 20% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Produkt bezglutenowy. Budyń można przygotować także przy użyciu różnych typów mleka (np. owczego, koziego) oraz napojów (np. sojowego, ryżowego).

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Z ½ l zimnego mleka (1,5% tłuszczu) odlać ½ szklanki. Do pozostałego mleka dodać 2 łyżki cukru (40 g) i pozostawić do zagotowania.
Do ½ szklanki mleka wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać. Do gotującego się mleka wlać rozrobiony z mlekiem budyń, mieszając do zgęstnienia.
Gotowy budyń jest przeznaczony do szybkiego zużycia.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu. Chronić przed słońcem.