• Kategorie
  • PIĘĆ PRZEMIAN Mieszanka do wypieku bułek KETO bezglutenowych 310g

Cechy bez cukru, bez glutenu
19.26
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 48 godzin
Cena przesyłki 13
Odbiór osobisty 0
Odbiór osobisty przedpłata 0
Paczkomaty InPost 13
Kurier DPD 19.5
Kurier DPD pobranie 24

Zamówienie telefoniczne: 790557604

OPIS
Bezglutenowa mieszanka do wypieku KETO bułek

Sposób przygotowania:
1. Zawartość torebki wsyp do miski.
2. Dokładnie mieszając, dolej 500 ml przegotowanej, ciepłej (max.40°C) wody.
3. Ciasto przykryj szmatką i wstaw do ciepłego piekarnika (30-40°C) na ok. 60 min. do wyrośnięcia.
4. Po tym czasie formuj bułeczki, wyrabiając ciasto w dłoniach.
5. Bułki układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub posypanej mąką bezglutenową.
6. Wsadź do piekarnika.
7. Nastaw 180°C i piecz przez 60  min.
8. Po upieczeniu uchyl drzwiczki i pozwól bułkom przestygnąć.

SKŁADNIKI
mąka migdałowa, mąka kokosowa, łuska babki jajowatej, inulina, sól, drożdże.

Produkt bezglutenowy. Produkt może zawierać alergeny: orzechy.

Wartość odżywcza w 100 g produktu:
wartość energetyczna: 1341 kJ / 324 kcal
Tłuszcz: 24 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,7 g
Węglowodany: 9,5 g
w tym cukry: 3,9 g
Białko: 10 g
Błonnik: 13 g
Sól: 2,3 g

PRZECHOWYWANIE
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.