• Kategorie
  • PIĘĆ PRZEMIAN Mieszanka do wypieku chleba z orzechami włoskimi bezglutenowa 500g

Cechy bez cukru, bez glutenu
17.32
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 48 godzin
Cena przesyłki 13
Odbiór osobisty 0
Odbiór osobisty przedpłata 0
Paczkomaty InPost 13
Kurier DPD 19.5
Kurier DPD pobranie 24

Zamówienie telefoniczne: 790557604

OPIS
Upiecze Ci się! Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba z orzechami włoskimi

SKŁADNIKI
Mąka owsiana bezglutenowa, płatki owsiane bezglutenowe, orzechy włoskie 13%, mąka teff, płatki teff, siemię lniane brązowe, pestki słonecznika, nasiona chia, łuska babki jajowatej, sól.

Produkt bezglutenowy. Produkt zawiera alergeny: orzechy.

Wartość odżywcza w 100 g suchego produktu:
wartość energetyczna: 1528 kJ / 365 kcal
Tłuszcz: 17 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,8 g
Węglowodany: 39 g
w tym cukry: 2,1 g
Błonnik: 17 g
Białko: 12 g
Sól: 1,7 g

SPOSÓB UŻYCIA
Sposób przygotowania:
1. Nagrzej piekarnik do 190°C.
2. Brytfankę (małą keksówkę) posmaruj olejem kokosowym lub masłem klarowanym. Można ją posypać płatkami teff, płatkami owsianymi lub mielonym siemieniem lnianym.
3. Wsyp mieszankę do miski.
4. Dokładnie mieszając dolej 500 ml mocno gazowanej wody.
5. Wymieszane ciasto przelej do brytfanki i wsadź do piekarnika na 1,5 godziny.
6. Po upieczeniu chleb wyjmij z brytfanki i zawiń w szmatkę. Odstaw do ostygnięcia.

PRZECHOWYWANIE
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.