TRAPA Czekolada biała bez dodatku cukru bezglutenowa 90g

Cena: 12.98

szt.
Zamówienie telefoniczne: 790557604

Dostępność i dostawa

Wysyłka w ciągu: 48 godzin
Cena przesyłki:
13
  • Odbiór osobisty 0
  • Odbiór osobisty przedpłata 0
  • Paczkomaty InPost 13
  • Kurier DPD 19.5
  • Kurier DPD pobranie 24

Więcej o produkcie

Cechy:
bez cukru, bez glutenu
EAN:
8410679234521

OPIS
Czekolada biała bezglutenowa bez dodatku cukru 80 g Trapa

Linia czekolad bezcukrowych marki TRAPA słodzona jest maltitolem - słodzikiem należącym do grupy polioli (inne poliole to przykładowo ksylitol i erytrytol). W porównaniu do cukru białego ma znacznie niższy indeks glikemiczny, co z pewnością docenią osoby z cukrzycą lub insulinoopornością. Jego kaloryczność określa się na poziomie 40% niższym od cukru białego, więc stanowi dobrą alternatywę dla osób dbających o linię lub starających się zrzucić nadprogramowe kilogramy.

Chocolates TRAPA to hiszpański producent czekolad z ponad 120 letnim doświadczeniem.

Czekolady marki TRAPA znane są zarówno w Hiszpanii jak i w wielu krajach europejskich, arabskich oraz w Ameryce Południowej.

SKŁADNIKI
Substancja słodząca (maltitol), tłuszcz kakaowy, pełne mleko w proszku, masło, emulgator (lecytyna sojowa, polirycynooleinian poliglicerolu), aromat.

Zawiera naturalnie występujące cukry. Nadmierne spożycie może mieć działanie przeczyszczające. Bez glutenu.

Alergeny: Zawiera nabiał i soję. Może zawierać orzechy.

Wartość odżywcza w 100g:
Wartość energetyczna 2017 kJ / 487 kcal
Tłuszcz 34 g
w tym kwasy nasycone 21 g
Węglowodany 57 g
w tym cukry 10 g + 46 g poliole
Białko 5,9 g
Sól 0,19 g

PRZECHOWYWANIE
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Chronić przed zapachami i bezpośrednim działaniem promieni słonecznych. Idealna temperatura przechowywania: 14-21ºC.

Parametry:
Cechy:
bez cukru, bez glutenu
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Zadaj pytanie