• Kategorie
  • PIĘĆ PRZEMIAN Mieszanka na pierogi bezglutenowa 550g

Cechy bez glutenu
13.63
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 48 godzin
Cena przesyłki 13
Odbiór osobisty 0
Odbiór osobisty przedpłata 0
Paczkomaty InPost 13
Kurier DPD 19.5
Kurier DPD pobranie 24

Zamówienie telefoniczne: 790557604

OPIS
Upiecze Ci się! Bezglutenowa mieszanka na pierogi

Sposób przygotowania:
1. Mieszankę przesyp do miski. Dodaj 30 ml (3 łyżki) oleju. Stopniowo dolewaj 400 ml gorącej wody (ok. 80 st.C), zagniatając przy tym ciasto przez ok. 5-7 min, aż będzie zwarte i elastyczne (uważaj, żeby się nie poparzyć!). Wraz z długością zagniatania, ciasto nabiera coraz większej elastyczności.
2. Po wyrobieniu, ciasto przykryj miską. Oderwij 1/4 ciasta i wałkuj cienko. Jeśli potrzeba, podsyp delikatnie mąką bezglutenową (może być ryżowa). Z ciasta wykrawaj krążki. Na każdym z nich ułóż ulubione nadzienie i dokładnie sklej brzegi. Gotowe pierogi przykryj ściereczką.
3. Powtarzaj, do momentu wykorzystania całego ciasta.
4. Pierogi wrzucaj do wrzącej, osolonej wody i gotuj przez ok. 5 min.
5. Podawaj z ulubionymi dodatkami. Smacznego!

SKŁADNIKI
Mąka ryżowa biała, tapioka, mąka owsiana bezglutenowa, guma guar (substancja zagęszczająca), sól morska. Miejsce pochodzenia podstawowego składnika: UE.

Produkt bezglutenowy. Produkt może zawierać alergeny: orzechy.

Wartość odżywcza w 100 g gotowego produktu*:
wartość energetyczna: 814 kJ / 220 kcal
Tłuszcz: 3,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
Węglowodany: 44 g
w tym cukry: 1,1 g
Błonnik: 1,7 g
Białko: 2,4 g
Sól: 0,5 g

*wartość odżywcza wyliczona dla przepisu składającego się z mieszanki, 3 łyżek oleju rzepakowego i 400 ml wody.

PRZECHOWYWANIE
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.