-
Strefa klienta
-
Koszyk ( 0 )
-
Kosmetyki
- Olejki eteryczne i zapachy
-
Suplementy
-
Wsparcie organizmu
- Anemia, niedokrwistość
- Alergia
- Bezsenność
- Cholesterol
- Cukrzyca
- Energia, witalność
- Lepszy wzrok
- Libido
- Menopauza
- Nadciśnienie
- Nerki i pęcherz
- Oczyszczanie organizmu
- Odchudzanie
- Odgrzybianie organizmu
- Odporność
- Pamięć i koncentracja
- Na Pasożyty
- Prostata
- Przeziębienie i grypa
- Serce i układ krążenia
- Starzenie się organizmu
- Stawy i kości
- Stres
- Tarczyca
- Trawienie
- Wątroba
- Włosy, skóra i paznokcie
-
Żywność
- Zioła
- Nowości
- Bestsellery
- Promocje
-
-
Kosmetyki
- Olejki eteryczne i zapachy
-
Suplementy
-
Wsparcie organizmu
- Anemia, niedokrwistość
- Alergia
- Bezsenność
- Cholesterol
- Cukrzyca
- Energia, witalność
- Lepszy wzrok
- Libido
- Menopauza
- Nadciśnienie
- Nerki i pęcherz
- Oczyszczanie organizmu
- Odchudzanie
- Odgrzybianie organizmu
- Odporność
- Pamięć i koncentracja
- Na Pasożyty
- Prostata
- Przeziębienie i grypa
- Serce i układ krążenia
- Starzenie się organizmu
- Stawy i kości
- Stres
- Tarczyca
- Trawienie
- Wątroba
- Włosy, skóra i paznokcie
-
Żywność
- Zioła
- Nowości
- Bestsellery
- Promocje
-
- Kategorie
-
PIĘĆ PRZEMIAN Mieszanka na pierogi bezglutenowa 550g
Wysyłka w ciągu | 48 godzin | ||||||||||
Cena przesyłki |
13
|
Kod kreskowy | |
EAN | 5902837812748 |
Zamówienie telefoniczne: 790557604
- Opis
OPIS
Upiecze Ci się! Bezglutenowa mieszanka na
pierogi
Sposób przygotowania:
1. Mieszankę przesyp do miski. Dodaj 30 ml (3 łyżki)
oleju. Stopniowo dolewaj 400 ml gorącej wody (ok. 80 st.C), zagniatając przy tym
ciasto przez ok. 5-7 min, aż będzie zwarte i elastyczne (uważaj, żeby się nie
poparzyć!). Wraz z długością zagniatania, ciasto nabiera coraz większej
elastyczności.
2. Po wyrobieniu, ciasto przykryj miską. Oderwij 1/4 ciasta i
wałkuj cienko. Jeśli potrzeba, podsyp delikatnie mąką bezglutenową (może być
ryżowa). Z ciasta wykrawaj krążki. Na każdym z nich ułóż ulubione nadzienie i
dokładnie sklej brzegi. Gotowe pierogi przykryj ściereczką.
3. Powtarzaj, do
momentu wykorzystania całego ciasta.
4. Pierogi wrzucaj do wrzącej, osolonej
wody i gotuj przez ok. 5 min.
5. Podawaj z ulubionymi dodatkami.
Smacznego!
SKŁADNIKI
Mąka ryżowa biała, tapioka, mąka owsiana
bezglutenowa, guma guar (substancja zagęszczająca), sól morska. Miejsce
pochodzenia podstawowego składnika: UE.
Produkt bezglutenowy. Produkt może zawierać alergeny: orzechy.
Wartość odżywcza w 100 g gotowego produktu*:
wartość energetyczna:
814 kJ / 220 kcal
Tłuszcz: 3,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4
g
Węglowodany: 44 g
w tym cukry: 1,1 g
Błonnik: 1,7 g
Białko: 2,4
g
Sól: 0,5 g
*wartość odżywcza wyliczona dla przepisu składającego się z mieszanki, 3 łyżek oleju rzepakowego i 400 ml wody.
PRZECHOWYWANIE
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu,
szczelnie zamknięte.
- Nowości
- Promocje
- Bestsellery
|
|