• Kategorie
  • Aliness Naturalna Astaksantyna Nat Axtin 8mg x 60 caps

Astaksantyna to karotenoid występujący w różnych mikroorganizmach i zwierzętach morskich. Jest uważana za jeden z najsilniejszych przeciwutleniaczy. Spożycie astaksantyny może zapobiegać lub zmniejszać ryzyko różnych zaburzeń u ludzi.

64.90
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 24-48h
Cena przesyłki 10
Odbiór osobisty 0
Odbiór osobisty przedpłata 0
Paczkomaty InPost 10
Kurier DPD 14
Kurier DPD pobranie 19.9

Zamówienie telefoniczne: 608580607

Naturalna Astaksantyna Nat Axtin 8mg x 60 caps

Astaksantyna to karotenoid występujący w różnych mikroorganizmach i zwierzętach morskich. Jest uważana za jeden z najsilniejszych przeciwutleniaczy. Spożycie astaksantyny może zapobiegać lub zmniejszać ryzyko różnych zaburzeń u ludzi. W rezultacie licznych badań naukowych substancja ta wykazała pozytywny wpływ na różne choroby, w tym nowotwory, nadciśnienie, cukrzycę, choroby sercowo-naczyniowe, żołądkowo-jelitowe, wątroby, neurodegeneracyjne i choroby skóry. Jego właściwości przeciwutleniające są wykorzystywane przeciwko uszkodzeniom oksydacyjnym w chorych komórkach.

Składniki: NatAxtin™ (naturalna astaksantyna z alg Haematococcus Pluvialis, oliwa z oliwek), olej MCT 60/40 z kokosa, tokoferole, olej słonecznikowy, palmitynian askorbylu, lecytyna słonecznikowa, składniki otoczki: żelatyna wołowa.

Czym jest NatAxtin™?

NatAxtin™ to naturalna oleożywica, zawierająca 10% astaksantyny, będąca efektem intensywnych badań oraz inwestycji w budowę i rozwój farm algowych zlokalizowanych na obszarze południowoamerykańskiej pustyni Atacama, gdzie uprawiane są algi Haematococcus pluvialis, będące źródłem naturalnej astaksantyny. Rezultatem tych działań jest zastrzeżona technologia uprawy w zamkniętych i otwartych fotobioreaktorach, oparta na wysokim poziomie czystości i aseptyki. Lokalizacja farm, z dala od rolniczych oraz zaludnionych obszarów, gwarantuje bezpieczną uprawę alg, pozbawionych wszelkich zanieczyszczeń.

Jak wygląda uprawa alg Haematococcus pluvialis?

Do przygotowania podłoża uprawowego używana jest krystalicznie czysta woda z pasma górskiego Andów, poddawana starannemu procesowi sterylizacji, a niemodyfikowane genetycznie mikroalgi Haematococcus pluvialis zaszczepia się na sterylnej pożywce hodowlanej, w zamkniętych fotobioreaktorach, gdzie algi są uprawiane w pierwszym etapie wzrostu. Dzięki zachowaniu takich środków ostrożności w pierwszej fazie rozwoju alg, zagrożenie zanieczyszczenia uprawy mikroorganizmami zostaje ograniczone do minimum, gwarantując jednocześnie najwyższej jakości produkt końcowy - astaksantynę NatAxtin™.

Ostatni etap uprawy odbywa się w otwartych stawach, w których algi Haematococcus pluvialis rosną w sposób odwzorowujący ich naturalne środowisko.